postheadericon Producent kapusty kiszonej

Kapusta kiszona – tylko od dobrego producenta. Kapusta kiszona to znany od wieków dodatek do wielu potraw w tym tak uwielbianego przez naszych rodaków bigosu. Oprócz walorów czysto smakowych, posiada także wiele zalet zdrowotnych. Jest bogatym źródłem witaminy C wzmacniającej odporność, a ponadto doskonale wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci. Powinny ją regularnie spożywać osoby odchudzające się ponieważ zawarty w niej błonnik powoduje uczucie sytości. Jednak kapusta kapuście nierówna i dlatego zawsze trzeba zwracać uwagę na jakość produktu który dostarcza producent kapusty kiszonej. Kapusta powinna być zawsze kiszona w naturalny sposób, najlepiej w specjalnie do tego celu przygotowanych drewnianych beczkach. Nie można do niej dodawać żadnych konserwantów czy środków chemicznych przyspieszających sam proces kiszenia. Taka jest najsmaczniejsza, a ponadto każdy szanujący się producent kapusty kiszonej nie pakuje swojego produktu w folię. Tak opakowana szybko traci swoje wartości odżywcze, ma brzydki żółtawy kolor i najczęściej bardzo kwaśny smak.

Leave a Reply

Najnowsze komentarze
    Ciekawe artykuły
    • Zdrowie i dietaZdrowie i dieta
      Wielu z nas w dzisiejszych czasach zwraca uwagę na swoje zdrowie i stara się o nie jak najlepiej dbać. Na świecie jest wiele sposobów na to, by jakoś zadbać o …
    • Wymiana akumulatorów krakówWymiana akumulatorów kraków
      Wymiana zużytego akumulatora w Krakowie. Panujące zimą mrozy to trudny i bardzo niesprzyjający okres dla samochodów. Do komponentów bardzo często ulegających awariom w tym czasie należą akumulatory samochodowe. Im starszy …