postheadericon Producent kapusty kiszonej

Kapusta kiszona – tylko od dobrego producenta. Kapusta kiszona to znany od wieków dodatek do wielu potraw w tym tak uwielbianego przez naszych rodaków bigosu. Oprócz walorów czysto smakowych, posiada także wiele zalet zdrowotnych. Jest bogatym źródłem witaminy C wzmacniającej odporność, a ponadto doskonale wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci. Powinny ją regularnie spożywać osoby odchudzające się ponieważ zawarty w niej błonnik powoduje uczucie sytości. Jednak kapusta kapuście nierówna i dlatego zawsze trzeba zwracać uwagę na jakość produktu który dostarcza producent kapusty kiszonej.
Kapusta powinna być zawsze kiszona w naturalny sposób, najlepiej w specjalnie do tego celu przygotowanych drewnianych beczkach. Nie można do niej dodawać żadnych konserwantów czy środków chemicznych przyspieszających sam proces kiszenia. Taka jest najsmaczniejsza, a ponadto każdy szanujący się producent kapusty kiszonej nie pakuje swojego produktu w folię. Tak opakowana szybko traci swoje wartości odżywcze, ma brzydki żółtawy kolor i najczęściej bardzo kwaśny smak.

Leave a Reply

Najnowsze komentarze
    Ciekawe artykuły
    • Zapytaj lekarza o tańsze zamienniki leków
      Z pewnością wielu z nas jest w dość trudnej sytuacji materialnej i nie może pozwolić sobie na jakieś dodatkowe wydatki. Wiadomo jednak, że nikt z nas nie planuje tego, że …
    • Medycyna dobry zawód
      Myślę, że obecnie bardzo dobrym zawodem, który zawsze dostarczy nam pracy i nie będziemy musieli tkwić na bezrobociu jest właśnie lekarz. Ludzie od zawsze chorują i będą chorować, a więc …