postheadericon Producent kapusty kiszonej

Kapusta kiszona – tylko od dobrego producenta. Kapusta kiszona to znany od wieków dodatek do wielu potraw w tym tak uwielbianego przez naszych rodaków bigosu. Oprócz walorów czysto smakowych, posiada także wiele zalet zdrowotnych. Jest bogatym źródłem witaminy C wzmacniającej odporność, a ponadto doskonale wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci. Powinny ją regularnie spożywać osoby odchudzające się ponieważ zawarty w niej błonnik powoduje uczucie sytości. Jednak kapusta kapuście nierówna i dlatego zawsze trzeba zwracać uwagę na jakość produktu który dostarcza producent kapusty kiszonej.
Kapusta powinna być zawsze kiszona w naturalny sposób, najlepiej w specjalnie do tego celu przygotowanych drewnianych beczkach. Nie można do niej dodawać żadnych konserwantów czy środków chemicznych przyspieszających sam proces kiszenia. Taka jest najsmaczniejsza, a ponadto każdy szanujący się producent kapusty kiszonej nie pakuje swojego produktu w folię. Tak opakowana szybko traci swoje wartości odżywcze, ma brzydki żółtawy kolor i najczęściej bardzo kwaśny smak.

Leave a Reply

Najnowsze komentarze
    Ciekawe artykuły
    • Kilka słów o rozwoju medycyny
      Dzisiaj na naszych oczach odbywa się cała seria przełomów w medycynie, poczynając od różnorodnych leków a kończąc na robotach wykonujących skomplikowane operacje na otwartym sercu bądź mózgu. Co jakiś czas …
    • Diety w Internecie
      Niewątpliwie to właśnie sieć stała się w obecnych realiach głównym źródłem jakiejkolwiek wiedzy. W chwili, gdy czegoś nie wiemy lub mamy jakieś wątpliwości na dany temat nie musimy już udawać …