postheadericon Producent kapusty kiszonej

Kapusta kiszona – tylko od dobrego producenta. Kapusta kiszona to znany od wieków dodatek do wielu potraw w tym tak uwielbianego przez naszych rodaków bigosu. Oprócz walorów czysto smakowych, posiada także wiele zalet zdrowotnych. Jest bogatym źródłem witaminy C wzmacniającej odporność, a ponadto doskonale wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci. Powinny ją regularnie spożywać osoby odchudzające się ponieważ zawarty w niej błonnik powoduje uczucie sytości. Jednak kapusta kapuście nierówna i dlatego zawsze trzeba zwracać uwagę na jakość produktu który dostarcza producent kapusty kiszonej. Kapusta powinna być zawsze kiszona w naturalny sposób, najlepiej w specjalnie do tego celu przygotowanych drewnianych beczkach. Nie można do niej dodawać żadnych konserwantów czy środków chemicznych przyspieszających sam proces kiszenia. Taka jest najsmaczniejsza, a ponadto każdy szanujący się producent kapusty kiszonej nie pakuje swojego produktu w folię. Tak opakowana szybko traci swoje wartości odżywcze, ma brzydki żółtawy kolor i najczęściej bardzo kwaśny smak.

Leave a Reply

Najnowsze komentarze
    Ciekawe artykuły
    • Dieta pięciu czynników – 5 posiłków dziennieDieta pięciu czynników – 5 posiłków dziennie
      Co oznacza sławetne pięć czynników w tej diecie? Pierwsza sprawa to pięć posiłków, przez które rozumie się oczywiście śniadanie, obiad i kolacje, ale oprócz tego dwie możliwe przekąski. Śniadanie, jako …
    • W zdrowym ciele zdrowy duchW zdrowym ciele zdrowy duch
      Jeśli jesteśmy zdrowi wówczas nasze samopoczucie jest o wiele lepsze niż w przypadku choroby. Każdy doskonale wie jak to być zdrowym i jak się wtedy człowiek czuje. I ponadto jeśli …